STIVUITORUL – UN UTILAJ NECESAR PE ORICE SANTIER

Stivuitorul are o istorie de peste 90 de ani, prinzand forma in anul 1917 cand tehnologia existenta in domeniul constructiilor abia era la inceput si cand nu se puteau vedea progrese prea remarcabile in acesta activitate. Acest utilaj este prezent in cadrul oricarui santier sau depozit si este cel mai folosit pentru manipularea sau manevrarea incarcaturilor grele sau dificile.

Exista firme care detin o variata gama de astfel de utilaje, fiind simplu de utilizat, destul de usor de intretinut si fiind indispensabile in cazul in care trebuie ridicate incarcaturi voluminoase.

Stivuitorul este caracterizat printr-o buna flexibilitate, putand fi transportat foarte usor cu ajutorul unei mini-macarale in cazul in care este nevoie de ridicarea unor obiecte voluminoase, iar in cazul ridicarii persoanelor la inaltime se realizeaza foarte usor atasandu-i o platforma ridicatoare sau o nacela. Daca se doreste sa tina locul unui buldozer se poate prinde o cupa frontala sau se poate monta un vinci pentru a tine locul unui troliu.

Stivuitorul are o mobilitate excelenta avand dimensiuni reduse care ii permit stationarea in spatii destul de inguste. Datorita acestor domensiuni reduse este un utilaj indicat pentru lucrul in spatii mici deoarece are o raza de viraj extraordinar de mica. De asemenea poate sa ridice obiecte la inaltime, la cativa metri de sol fara sa intampine nici o problema.

Acest utilaj prezinta si o rapiditate in orice punct al spatiului de lucru avand o viteza de aproximativ de 20 km/ora. In concluzie, stivuitorul este un utilaj foarte potrivit pentru incarcaturi ce trebuie mutate pe distante scurte si la inaltimi care sunt inaccesibile pentru oameni.

In zilele noastre exista numeroase firme care ofera si pun la dispozitia clientilor o gama larga de stivuitoare multifunctionale impreuna cu accesorii diferite si anume: nacela, vinci, macara, cupa frontala.

Stivuitorul alaturi de nacela si alte utilaje sunt ideale pentru lucrul cu obiecte voluminoase , fiind utilizate in diferite domenii ca de exemplu: constructii, industria navala, agricultura, telecomunicatii, reciclare, logistica, aviatie, etc.

Pe piata romaneasca exista o mutime de companii care ofera servicii complete incepand de la lucrari in care sunt utilizate automacarale si transporturi agabaritice, pana la inchirierea platformelor autoridicatoare si nacelelor.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: